Ljudi su snaga svake organizacije!

UPOZNAJTE NAŠ TIM

Zoran Pavletić

EU Project Manager

ŠKOLOVANJE NA POSLOVNOM UČILIŠTU EXPERTA

VODITELJ PROJEKATA EU FONDOVA

Osnivač i Predsjednik udruge, umjetnički voditelj, autor skulptura Tematskog parka Pavletić i kreator ideja i planova za razvoj udruge. Zagovornik je ideje društvenog poduzetništva, te je tako Arteco prvo društveno poduzeće u Brodsko-posavskoj županiji. Snažno zagovara razvoj i promociju amaterskog likovnog stvaralaštva te je osmislio koncepciju uključivanja marginaliziranih članova društva u izradi skulptura od eko materijala i tako doprinosi većoj inkluziji u lokalnoj zajednici.

VJEŠTINE: Upravljanje projektima (od pisanja, realizacije do izvještavanja), upravljanje ljudskih resursima, koordinacija volonterskog rada, organizacija i provedba edukativnih i praktičnih radionica, osmišljavanje i izgradnja skulptura, održivi razvoj, eko gradnja, zaštita okoliša i zaštita prirode kroz umjetnost, razvoj Land Arta u Hrvatskoj, razvoj društvenog poduzetništva i zelenog društvenog poduzetništva, rad sa mladima i rad sa socijalno isključenim osobama, samouki umjetnik, slikar i kipar te začetnik eko gradnje skulptura od piljevine i od vinove loze.

Igor Spetič Speja

Voditelj Kluba mladih

Pozdrav! Ja sam Speja, trener s 40 godina iskustva u radu s mladima. Rođen sam u Splitu, otac sam dvoje djece i djed. Trener iz Nacionalnog izvora Hrvatske agencije za mobilnost, trener iz Salto izvora. Završena edukacija – TOT (2018), Power of NFE (2013), TIC TAC (2015).

VJEŠTINE: Inovator u području neformalnih pedagoških alata, voditelj, mentor, krizni menadžer, koordinator u uključivanju mladih u aktivno građanstvo, motivator, kreator promjena, razvijač pedagoških neformalnih alata za integraciju u formalni sektor, voditelj Kluba mladih, koordinator radionica mentalnog zdravlja, koordinator sinergijskih aktivnosti, podrška mladima u projektnim aktivnostima.

Ljiljana Semkiv

EU Project Manager

ŠKOLOVANJE NA POSLOVNOM UČILIŠTU EXPERTA

VODITELJICA PROJEKATA EU FONDOVA

Aktivna članica udruge koja doprinosi istoj svojim dugogodišnjem iskustvom u radu s mladima te u pripremi i provedbi nacionalnih i Eu projekata.

VJEŠTINE: Upravljanje projektima (od pisanja, realizacije do izvještavanja), organizacija i provedba edukativnih i praktičnih radionica, administracija, održivi razvoj, zaštita okoliša, razvoj društvenog poduzetništva, rad sa mladima i rad sa socijalno isključenim osobama.

Zdravko Pavletić

Koordinator projekata EU fondova

Jedan od osnivača Arteca te kao pravedna, savjesna i mirna osoba obavlja poslove koordinatora Europskih projekata u sklopu programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti. Izvrsno poznaje dva strana jezika, Njemački i Engleski jezik što doprinosi jezičnoj interakciji između volontera i Arteca. Kako bi znanje upotpunio s praksom sudjelovao je na Cipru, na „Tosca volunteering“ obuci kojoj je bio cilj podržati i izgraditi kapacitete organizacija te kako bi se osigurala kvaliteta i učinak u projektima.

VJEŠTINE:  Youthworker, zaštita okoliša i eko gradnja, koordinacija volonterskog rada, organizacija i provedba edukativnih i praktičnih radionica, organizacija javnih događanja i manifestacija, razvoj Land Art-a u Hrvatskoj.

 

Zdenko Pavletić

Youthworker i koordinator tematskog parka

Jedan od osnivača udruge. Izrađuje i prezentira ekološke umjetničke skulpture Arteca, a ujedno i brine o uređenju Tematskog parka Pavletić uz promociju održivog razvoja i zaštite prirode kroz umjetnost. Veliku ljubav gaji prema gastronomiji te su mu jela prožeta svježinom i raznolikošću, koje uzgaja u vlastitom vrtu uz pomoć volontera ESS-a, a njegova jela svojim ukusom mogu stvoriti pravu gozbu. Svoje znanje prenosi neformalnim i informalnim učenjem na mladu populaciju lokalne sredine, mladih u sklopu programa Erasmus+ i volontera Europskih snaga solidarnosti te svaku osobu koja iskazuje naklonost kulturi, umjetnosti, ekologiji i gastronomiji.

VJEŠTINE: prezentacije skulptura, održivi razvoj, eko gradnja, zaštita okoliša, zaštita prirode kroz umjetnost, gastronomija.

Marinko Pavletić

Youthworker i koordinator tematskog parka

Marinko kao jedan od osnivača i Dopredsjednik udruge aktivno sudjeluje u svim poslovima udruge ponajviše u osmišljavanju, uređenju i izgradnji Tematskog parka Pavletić. Pridonosi udruzi i u realizaciji Europskih projekata u sklopu programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti. Vrlo dobro poznaje Engleski jezik što doprinosi jako dobroj suradnji s volonterima u obavljanju zadataka, osiguranja kvalitetne provedbe i ispunjenju ciljeva projekata.

VJEŠTINE: Izgradnja skulptura, zaštita okoliša, održivi razvoj i eko gradnja, koordinacija volonterskog rada, organizacija i provedba edukativnih i praktičnih radionica, organizacija javnih događanja i manifestacija, razvoj Land Art-a u Hrvatskoj.

Danijel Pavletić

Likvidator udruge i mentor europskih volontera

Jedan od osnivača udruge, likvidator udruge i mentor europskih volontera. Pouzdano brine o uređenju Tematskog parka Pavletić, promovira održivi razvoj i zaštitu prirode kroz umjetnost sudjelujući kao koautor u izgradnji skulptura od vinove loze koji su prepoznatljivost Arteca. Svoje znanje prenosi neformalnim i informalnim učenjem na mladu populaciju lokalne sredine, mlade u sklopu programa Erasmus+ i volontera  Europskih snaga solidarnosti i svaku osobu koja iskazuje naklonost kulturi, umjetnosti i ekologiji.

VJEŠTINE: Izgradnja skulptura, zaštita okoliša, održivi razvoj, ekološko vrtlarstvo, eko gradnja, razvoj Land Art-a u Hrvatskoj.  

Općenito o udruzi

Udruga Arteco Pavletić prvo je društveno poduzeće u Brodsko-posavskoj županiji, smješteno u selu Malino, blizu grada Oriovca. U potpunosti prihvaćamo koncept društvenog poduzetništva kako bismo povećali socijalnu inkluziju i raznolikost uključivanjem marginaliziranih skupina u naše projekte, s naglaskom na rad s mladima iz marginaliziranih zajednica, ali i s mladima općenito. Mladi su puni potencijala i brzo uče, stoga smatramo da je najbolje pružiti im podršku u ovom važnom dijelu života i pomoći im da ostvare svoj puni potencijal.

Naš cilj je pružiti im priliku da razviju svoje vještine, prošire svoje znanje te poboljšaju svoje živote i zajednice u kojima žive. Kroz formalno i neformalno obrazovanje, želimo otključati njihove skrivene talente i osnažiti ih da postanu vođe u vlastitim zajednicama, istovremeno ih potičući da budu aktivni sudionici u našem društvu. I naravno, želimo im pružiti divna i zabavna iskustva koja će stvarati pozitivne uspomene za cijeli život.

Naši projekti

Kao organizacija, provodimo projekte Europskog fonda solidarnosti kako bismo osigurali pomoć mladima u skladu s načelima tog fonda. Naša glavna svrha je osnažiti mlade ljude kroz različite inicijative i pružiti im priliku za razvoj i uspjeh. S tim ciljem, surađujemo s mladima iz naše zajednice kako bismo identificirali njihove potrebe i pružili podršku koja će im omogućiti bolju budućnost.

Osim toga, provodimo projekte Erasmus+ koji omogućuju mladima da steknu izvanredna obrazovna iskustva i sudjeluju u multikulturalnoj razmjeni s mladima diljem Europe. Vjerujemo u važnost međunarodne suradnje i vjerujemo da putovanje i upoznavanje drugih kultura mogu donijeti brojne koristi mladima.

Uz to, provodimo projekte Europskih snaga solidarnosti kako bismo uključili mlade iz Europe u rad lokalne zajednice i Hrvatske. Naša organizacija podržava mlade da pruže svoje vještine i znanje zajednici te da prenesu stečena iskustva u svoje matične zemlje. Ovim projektima želimo potaknuti međunarodnu suradnju i razumijevanje među mladima.

Također provodimo i raznorodne nacionalne projekte usmjerene na pomoć i podršku mladima.

Posebnu pažnju posvećujemo mladima iz NEET skupine (mladi koji nisu u obrazovanju, zapošljavanju ili osposobljavanju) kao i mladima s invaliditetom i mladima koji pripadaju nacionalnim manjinama.. Cilj nam je podržati njihovu socijalnu integraciju i uključenost u društvo. Kroz prilagođene programe i aktivnosti, nudimo podršku i osnaživanje kako bi se ove mlade osobe moglo integrirati u društvo i ostvariti svoj puni potencijal.

Naša ekološko-umjetnička orijentacija

Naša udruga Arteco Pavletić započela je svoje putovanje s strašću prema umjetničkom izražavanju kroz kiparstvo koristeći ekološki prihvatljive materijale. Pioniri smo ovog tipa kiparstva u Hrvatskoj, i svakom skulpturom sve više smo razvijali duboko poštovanje prema prirodi. Transformirajući naš prostor u Tematski park Pavletić, ukrašen u stilu svjetske, staroslavenske i hrvatske mitologije, nastavili smo umjetnost ugraditi u svaki kutak, stvarajući voljeno i često posjećeno lokalno odredište. Naša udruga čvrsto se temelji na snazi umjetnosti da nadahne i podigne duh, istovremeno čuvajući i štiteći našu okolinu.

Posebno naglašavamo rad s mladima, vjerujući u snagu umjetnosti kao alata za izražavanje, stvaranje i osobni razvoj. Kroz razne umjetničke discipline i aktivnosti, pružamo mladima priliku da istraže svoju kreativnost, razviju talente i povežu se s drugim mladima koji dijele istu strast prema umjetnosti. Naša udruga provodi različite umjetničke projekte namijenjene mladima kako bi im omogućili izražavanje i razvoj njihovog umjetničkog potencijala.

Ostajemo posvećeni vjeri u snagu umjetnosti da nadahne i podigne duh, istovremeno čuvajući i štiteći našu okolinu.

Naša podrška drugim organizacijama

Naša udruga pruža raznovrsne usluge nevladinim organizacijama, uključujući edukacijske radionice usmjerene na unaprjeđenje vještina i kompetencija organizacija koje rade na projektima za mlade Europske unije. Naš tim pruža stručno savjetovanje i smjernice o provedbi takvih projekata, posebno jer imamo bogato iskustvo u radu s mladima i mnogo znanja koje možemo podijeliti o specifičnim potrebama rada s mladima te o tome što je potrebno kako bi mladi bili angažirani u projektu te kako bi im se pružilo sigurno i zabavno okruženje. Dodatno, nudimo najam smještaja i prostora u slikovitom selu Malino, Hrvatska, koji pružaju optimalno okruženje za organizaciju projekata i radionica za mlade Europske unije, kako bi mladi diljem Europe mogli doživjeti okruženje koje smo posebno dizajnirali za njih. Arteco Pavletić posvećen je podršci organizacijama u postizanju njihovih ciljeva, poticanju suradnje i doprinosu razvoju inkluzivne i angažirane mlade zajednice diljem Europe.

NAŠI PARTNERI NA PROJEKTIMA