Naše djelatnosti

Udruga Arteco

Ime Tena je najčešće žensko ime u Slavoniji i mnogi brendovi nose to ime. Tena Pavletić je glavna junakinja Kozarčevog istoimenog romana. Roman je napisan u Piljenicama, najzapadnijem slavonskom selu u kojem je zaista postojala zadruga Pavletić o kojoj kozarac piše a Ivan Pavletić član zadruge i lokalni lugar vjerojatno je Kozarcu poslužio kao inspiracija. Praunuci tog lugara, petorica braće Pavletić odlučili su osnovati udrugu Arteco i kroz nju korištenjem otpadnog drveta i vinove loze za izradu skulptura još jednom ispričati priču o Teni. Ali Pavletići i udruga Arteco pričaju svojim skulpturama priče i drugih autora poput Ivane Brlić mažuranić, Matije Reljkovića …

OPG Pavletić

Udruga se ne bavi turizmom ali ima za cilj razvoj turizma u ruralnom kraju. Zato kroz svoje djelovanje želi okupiti što više opg-ova i drugih udruga iz kraja u jedan osnovni projekt koji se zove Tematski park Pavletić. Sam park se nalazi na posjedu opg-a Pavletić i djeluje kao izletište obogaćeno izložbom i programima udruge Arteco a ostali opg-ovi i udruge imaju mogućnost izlaganja i prodaje svojih radova u tematskom parku.

Malino

Malino je mjesto na tromeđi između Sl. Broda, Nove gradiške i Požege, otprilike oko pola sata vožnje do svakog grada, prometno povezeno glavnom cestom Brod-Gradiška kao i željezničkom prugom a u susjednom selu Lužani je i ulaz/izlaz s autoputa. Malino je mala ruralna sredina u kojoj ime tek nekoliko privatnih firmi i jedna trgovina.