Europska unija
"Zajedno do fondova EU"

Eu projekt: Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj

Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost udruge Arteco Pavletić

Naziv projekta

Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj

Nositelj projekta

Partner projekta

Info

O projektu

Kratki opis Projekta: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ odobrilo je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske projekt „Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj“ koji će provoditi Udruga Arteco Pavletić iz Malina u partnerstvu s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek iz Osijeka.

Nositelj projekta “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj”  je udruga Arteco Pavletić . 

Projekt će se provoditi na području  Brodsko-posavske županije, općina Oriovac i općina Okučani.

Projekt je usmjeren na transformiranje postojeće udruge Arteco Pavletić u društveno poduzeće uz jačanje stručnih i poslovnih vještina zaposlenika te informiranje dugotrajno nezaposlenih u ruralnim zajednicama Brodsko-posavske županije o mogućnostima samozapošljavanja kroz društveno-poduzetničke aktivnosti udruge Arteco Pavletić.

Udruga Arteco Pavletić  je osnovana 2017. godine te djeluje na području Brodsko-posavske županije, gdje je u selu Malino u općini Oriovac izgradila stalni tematski park „Tematski park Pavletić“. Glavni ciljevi Udruge su promocija, unaprijeđenje i očuvanje amaterskog umjetničkog stvaralaštva, poticanja razvoja mladih i talentiranih osoba, uključivanje socijalno ugroženih i nezaposlenih osoba u rad udruge, promocija kulture i umjetnosti; promicanje kulturne baštine te promicanje izvaninstituacijalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Kroz svoje aktivnosti rada u ruralnim zajednicama Udruga posebno radi s mladima i nezaposlenima koji imaju priliku steći i unaprijediti svoje kompetencije i vještine kroz kreativno umjetničko izražavanje.

Udruga Zeleni Osijek  je udruga koja je jedan od pionira društvenog poduzeništva u Hrvatskoj te se tom tematikom počela baviti još 2006. godine kada su osnovali prvu hrvatsku ekoturističku agenciju – Zlatna Greda d.o.o. kao model društvenog poduzetništva. Ovaj model društvenog podzetništva aktivno posluje te Udruga često prenosi znanje i iskustva drugim dionicima iz Hrvatske i inozemstva predstavljajući Zlatnu Gredu kao primjer dobre prakse. U ovom partnerstvu Udruga želi dati podršku kroz partnerstvo, provedbu edukacija i informiranje ciljanih skupina u formiranju Arteca na načelima društvenog poduzetništva.

Ciljane skupine projekta je udruga Arteco Pavletić koja će transformirati poslovanje u društveno poduzetništvo, zaposlenici Udruge (ukupno 4) koji će biti uključeni u izobrazbe i edukacije važne za unaprjeđenje poslovanja i jačanje kapaciteta društvenog poduzetništva te nazaposleni (ukupno 40) s područija Brodsko-posavske županije, s naglaskom na mlade, žene i one iznad 50 godina starosti. Novo društveno poduzeće otvara mogućnost za kvalitetnije zapošljavanje ciljanih skupina kroz širok raspon djelatnosti u umjetničkom stvaralaštvu i nepoljoprivrednim djelatnostima u ruralnom području te stavljanje neiskorištenih kapaciteta (zemljišta, nekretnina i sl.) u službu samozapošljavanja kroz povezivanje s aktivnostima novog društvenog poduzeća.

Projekt je u iznosu od 1.018.314,95 kuna sufinanciran iz Europskog Socijalnog Fonda – Učinkoviti Ljudski Potencijali + 179.702,64 kuna iz Državnog proračuna Republike Hrvatske
Ukupna vrijednost projekta : 1.198.017,59 kuna
Razdoblje provedbe projekta : 24 mjeseci, od 28.02.2022. do 27.02.2024. godine
Kontakt osoba za više informacija : Zoran Pavletić 0977670976 , email: arteco.sb@gmail.com Web stranica projekta: www.arteco.hr

Kalendar projekta

2022.

 • Projekt započeo 28.02.2022.
 • Dana 01.Ožujka zaposlene 4 osobe. Zaposlenik 1 i 2 čiji opis posla uključuje izradu skulptura, održavanje tematskog parka, provedbe edukativih radionica te poslove pripreme i provedbe manifestacija. Zaposleni su Voditelj projekta i Administrativno financijski djelatnik.
 • Dana 2.Ožujka Općina Oriovac je objavila članak o početku provedbe drugog velikog projekta Udruge Arteco pod nazivom „Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj“.
 • Dana 22. Ožujka Dizajniran i tiskan 1 roll up banner za promidžbu i vidljivost projekta.
 • Dana 28. Ožujka održana Uvodna tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt.
 • Dana 28. Ožujka održan partnerski sastanak 1
 • Dana 2. Travanja izrađena podstranica projekta.
 • Dana 7. Travnja kupljena računalna oprema za potrebe provedbe projekta.
 • Dana05. Svibnja održana Edukacija br. 1, prvi dio te su se zaposlenici na projektu educirali o Društvenom poduzetništvu-primjeri Zlatne Grede d.o.o. koju je predvodio Dinko Pešić ispred Udruge Zeleni Osijek.
 • Dana 6. Svibnja održana Edukacija br. 1, drugi dio te su se zaposlenici na projektu educirali o Društvenom poduzetništvu-primjeri Zlatne Grede d.o.o. koju je predvodio Dinko Pešić ispred Udruge Zeleni Osijek.
 • Dana 16. svibnja izrađen Poslovni plan Udruge Arteco.

Foto galerija

Novosti i događanja u projektu

Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda