"Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice", UP.04.2.1.11.0155

"Edukacija o informatičkoj pismenosti"

UPUTE ZA GLEDATELJE

Poštovani, sa zadovoljstvom vam predstavljamo videogaleriju „Edukacije o informatičkoj pismenosti“ s vizualnim prijevodom na znakovni jezik kojim se služe gluhe i nagluhe osobe.

Ovi videi su zamišljeni kao uvod u osnove različitih računalnih programa koji se redovno koriste u svakodnevnom i poslovnom životu. Objasnit ćemo temeljnu svrhu svakoga od programa te se upoznati s njihovim sučeljima i najbitnijim funkcionalnostima.

Svaki video se sastoji od tri paralelna elementa. Prvi element je snimka računalnog zaslona u kojoj naš predavač u realnom vremenu demonstrira rad u navedenim programima. Drugi element je zvučna snimka u kojoj naš predavač istovremeno dok radi naglas objašnjava svoje radnje i značajke navedenih programa. Treći element, u donjem desnog kutu zaslona, je snimka našeg prevoditelja na znakovni jezik koji prevodi prvi i drugi element videa.

Pozivamo vas da pratite video tako što ćete istovremeno na vlastitom računalu otvoriti program koji se u danom trenutku demonstrira te pokušate, prateći video, samostalno ponoviti predavačeve radnje. Svakako možete po potrebi zaustaviti video, ili u njemu preskočiti unaprijed ili unatrag kako biste sami upravljali svojim tempom rada. Smatramo korisnim voditi i pisane bilješke kako bi se utvrdilo gradivo. U slučaju nejasnoća, slobodno nam se obratite u komentarima te ćemo vam nastojati odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Udrugu Arteco Pavletić možete kontaktirati putem email adrese: arteco.sb@gmail.com

Udrugu Connect IT možete kontaktirati putem email adrese: info@connect-it.hr