Tematski park

Tematski park Arteco Pavletić

Ime Tena je najčešće žensko ime u Slavoniji i mnogi brendovi nose to ime. Tena Pavletić je glavna junakinja Kozarčevog istoimenog romana. Roman je napisan u Piljenicama, najzapadnijem slavonskom selu u kojem je zaista postojala zadruga Pavletić o kojoj kozarac piše a Ivan Pavletić član zadruge i lokalni lugar vjerojatno je Kozarcu poslužio kao inspiracija. Praunuci tog lugara, petorica braće Pavletić odlučili su osnovati udrugu Arteco i kroz nju korištenjem otpadnog drveta i vinove loze za izradu skulptura još jednom ispričati priču o Teni. Ali Pavletići i udruga Arteco pričaju svojim skulpturama priče i drugih autora poput Ivane Brlić mažuranić, Matije Reljkovića …

Naše skulpture

Park skulptura je zamišljen kao mjesto u kojemu se umjetnost stvara i izlaže u prirodi i iz prirode. Pa se tako koristeći staro drvo, naplavine,panjeve loze ili masline koristi kao materijal za građenje novih skulptura, skulpture se u parku izlažu tematski raspoređeno u nekoliko cjelina od kojih je “Slavonski konji od slavonske loze ” najistaknutija.

Skulpture od od vinove loze radimo samo mi i nitko drugi u svijetu, naše skulpture postavljene su širom Hrvatske ali se u većem broju mogu vidjeti samo u našem parku.

Park također nudi mogućnost sudjelovanja u  izgradnji i uređenju istog svima koji su zainteresirani. Moglo bi se reći da je park zapravo i “landart park” .

Riječ je o mjestu koje bi trebalo okupljati razne gostujuće umjetnike i djelovati inspirativno na njih ali isto tako i mjesto gdje će umjetnici educirati kreativne osobe željne novih znanja.