Act Local, Think Global

ERASMUS+ PROJEKT

PROJEKT

2020-2-HR01-KA105-077908

Act Local, Think Global

Europska razmjena mladih u sklopu Erasmus+ programa.

PODRUČJE

Projekt se održao u prostorima
Udruge Arteco Pavletić,
u Tematskom parku Pavletić,
Ulica Ante Starčevića 29, Malino, 35257, Lužani, Hrvatska.

TRAJANJE

Studeni 2021. godine.

SUDIONICI

Mladi iz Turske, Grčke i Španjolske.

VRIJEDNOST PROJEKTA

21.560,00 EUR

Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima iz Erasmus+ programa Europske komisije te sredstvima hrvatske nacionalne Agencije za  mobilnost i programe EU.

NOSITELJ PROJEKTA

UDRUGA ARTECO PAVLETIĆ

Udruga Arteco Pavletić organizacija je civilnog društva nastala  s ciljem promicanja spoja ekologije i umjetnosti. Razvojem udruge, došlo je  do proširenja ciljeva i djelatnosti  te je sada temeljno obilježje udruge društveno poduzetništvo. Udruga nastoji doprinijeti razvoju i blagostanju lokalne zajednice uključivanjem različitih ranjivih skupina u svoje projekte.

Na projektu su, osim članova Udruge Arteco,
sudjelovali i članovi Udruge mladih iz Oriovac te Udruge mladih iz Lužana.

NACIONALNA AGENCIJA

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU

Javna ustanova koja promovira i u Republici Hrvatskoj provodi decentralizirane aktivnosti programa Europske unije i druge međunarodne programe u području obrazovanja i osposobljavanja, mladih, znanosti i sporta

OPIS PROJEKTA

SADRŽAJ & SVRHA

TEMA & CILJ

Tema i cilj projekta za mlade iz stranih zemalja i Hrvatske bit će postizanje interakcije, suradnje, zajedničkog planiranja novih projekata, a posebno prevencija socijalnog isključivanja i diskriminacije po bilo kojoj osnovi. Inkluzija mladih osoba s manje mogućnosti  te promoviranje različitosti, posebice u kontekstu migracije, temeljna je svrha ovoga projekta.

TEMA & CILJ

Projek je osmišljen uz pomoć mladih, uzimajući u obzir i osvrčući se na društveno stanje u državama sudionika projekta. Učenje u sklopu projekta temeljit će se na formalnim i neformalnim metodama te vršnjačkom učenju.

INTERKULTURALNE VEČERI:

Sudionici projekta iz Turske, Grčke i Španjolske će mladima iz našeg kraja svaku večer pripremiti interkulturalnu tematsku večer na kojoj će predstaviti glazbu, ples, hranu, kulturu i sl.  – svatko iz svoje zemlje, a tako će i naši mladi na isti način njima predstaviti Hrvatsku.

UPOZNAVANJE S ORIOVCEM

Sudionici projekta imat će priliku ukratko upoznati naše mjesto, lokalne ljude i običaje, a imat će i radni sastanak kod načelnika Općine i predsjednika Općinskog vijeća u vijećnici Općine. Tamo će mladima biti predstavljena povijest, kultura, gospodarstvo, sport i druga područja iz naše Općine te planovi razvoja. Nakon toga će mladi biti potaknuti na produktivnu raspravu o tome kako općine funkcioniraju u njihovim državama. Po završetku druženja, gosti će biti povedeni u obilazak Oriovca i bit će im pokazane lokalne znamenitosti.

KONTAKT OSOBA

ZORAN PAVLETIĆ
Predsjednik udruge i EU project manager

+385 97 767 0976
arteco.sb@gmail.com

FOTOGALERIJA

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE PROJEKTA

NOVOSTI

PRATITE NAŠ PROJEKT

Trenutno ažuriramo stranicu. Uskoro ćete moći vidjeti novosti.