DATUM OBJAVE:

Održan program „Mjesec pjesništva“ projekta „Umjetnost čitanja“

Dragi naši čitatelji i pratitelji, obavještavamo vas da je u razdoblju između 12.10.2022. i 19.12.2022., u Malinu, održan program „Mjesec pjesništva“, u sklopu projekta Europske unije sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, „Umjetnost čitanja“, UP.02.1.1.15.0021, koji se odvija u partnerstvu udruge Arteco Pavletić i Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

U sklopu programa, čitali smo i komentirali izabrane pjesme iz zbirki Tina Ujevića, Antuna Branka Šimića, Lane Derkač, Monike Herceg i Olje Savičević Ivančević.

Program je bio usmjeren na osobe starije od 54 godine.

Tijekom programa, raspravljali smo ne samo o sadržaju pročitanih pjesama, već i o ulozi navedenih pjesnika i pjesnikinja u hrvatskoj književnosti kao i promjeni njihovih pjesničkih stilova kroz život te pitanju mogli se sudionici poistovjetiti s tim promjenama u usporedbi s promjenama u vlastitim životima. U skladu s time, sudionici su razmjenom bogatih životnih iskustava jedni u drugima ponovno ili dodatno razbuktali strast prema čitanju, a ponešto jedni od drugih i naučili, sve kroz prizmu zajedničke ljubavi prema čitanju.

Kao organizatori, zahvaljujemo sudionicima što su nas počastili svojim prisustvom i iskustvom!

Više o projektu „Umjetnost čitanja“ možete pročitati na web stranici udruge Arteco Pavletić:

https://arteco.hr/eu-projekti/umjetnost-citanja/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email