DATUM OBJAVE:

ODRŽAN PROGRAM „MJESEC HARRY POTTERA“ PROJEKTA „UMJETNOST ČITANJA“

Dragi naši čitatelji i pratitelji, obavještavamo da se u Novoj Gradiški, između 07.04.2023. i 03.05.2023., održao program „Mjesec Harry Pottera“, u sklopu projekta Europske unije sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, „Umjetnost čitanja“, UP.02.1.1.15.0021, koji se odvija u partnerstvu udruge Arteco Pavletić i Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Program je bio usmjeren na osobe mlađe od 25 godina.

Radionice u sklopu programa su bile:

1. Harry Potter i kamen mudraca

2. Harry Potter i odaja tajni

3. Harry Potter i zatočenik Azkabana

4. Harry Potter i plameni pehar

5. Harry Potter i Red feniksa

Za finale našeg programa usmjerenog prema mladima do 25 godina, napokon smo zaronili u čarobni svijet najpoznatijeg serijala dječjih knjiga – Harry Pottera!

Prikupili smo odabrane isječke iz ovog čudesnog literarnog svemira, nudeći našim sudionicima priliku da se ponovno oduševe pustolovinama malog čarobnjaka i njegovih prijatelja. Analizirali smo slojevitu i kompleksnu prirodu likova koji su oživjeli kroz riječi J.K. Rowling, produbljujući našu percepciju ovog serijala. Posebno smo se fokusirali na bogatu tematsku podlogu ovih romana, istražujući univerzalne poruke i vrijednosti koje oni prenose.

Pored toga, omogućili smo sudionicima da razmijene mišljenja o neizmjernom utjecaju koji je Harry Potter ostavio na dječju književnost. Nije bilo teško primijetiti da su knjige ove fantastične sage ostavile neizbrisiv trag na njima, a mnogi su sudionici s veseljem prisjetili kako su te stranice oblikovale njihovo djetinjstvo.

Ova interaktivna diskusija o Harry Potteru bila je kao šlag na torti, nudeći nam priliku da proslavimo ljepotu čitanja i sve duboke dojmove koje knjige mogu ostaviti na nas dok odrastamo.

Više o projektu „Umjetnost čitanja“ možete pročitati na web stranici udruge Arteco Pavletić:

https://arteco.hr/eu-projekti/umjetnost-citanja/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email