DATUM OBJAVE:

Završetak programa “Mjesec dječje knjige”

Dragi prijatelji i pratitelji, obavještavamo vas da je u sklopu projekta „Umjetnost čitanja“, UP.02.1.1.15.0021, proveden program „Mjesec dječje knjige“ u vremenskom periodu od 4 dana, prosječnog trajanja od 2 sata za ciljanu skupinu mlađi od 25 godina. U svakom danu sa sudionicima je odrađena po 1 radionica s određenom temama čiji naslovi glase: Mjesec dječje knjige – Hrvoje Hitrec, Mjesec dječje knjige – Sunčana Škrinjarić, Mjesec dječje knjige – Vesna Parun i Mjesec dječje knjige – Frances Hodgson Burnett.

Tijekom radionica, čitajući i raspravljajući o dogodovštinama mnogobrojnih likova u različitim vremenima i prostorima, naši mladi pohađatelji imali su priliku naučiti kako neke stvari i situacije ne zastarijevaju bez obzira na mjesto i vrijeme u kojem živimo. Proučavajući simboliku različitih književnih djela, naučili su kako u naizgled neobičnim situacijama, posebice onima koji kombiniraju bajkovite i svakodnevne motive, možemo pronaći vrijedne lekcije o vrlinama u ponašanju prema drugima i o vrijednosti samopoštovanja i samorazvoja. Atmosferu su dodatno uljepšali smijeh i šala pri susretu s izričajnim zanimljivostima različitih narječja.

S obzirom na uspjeh i divno iskustvo u provedbi prvog programa za mlade u sklopu ovoga projekta, radujemo se sljedećoj etapi našeg zajedničkog književnog putovanja!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email