DATUM OBJAVE:

Volonterski projekt LEGEN(d) FEST
u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti

Uzbuđeni smo što vas možemo obavijestiti da je udruga Arteco Pavletić započela s provedbom svojeg četvrtog volonterskog projekta unutar programa Europskih snaga solidarnosti (ESS) – inicijative Europske unije usmjerene na stvaranje prilika koje mladima omogućuju volontiranje ili rad na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu.

Naziv projekta je LEGEN(d) FEST te razdoblje aktivnosti započinje 01.08.2022. i završava 07.09.2022, ukupno 38 dana. Ukupno je 14 ESS volontera na projektu, od kojih je 12 kratkoročnih volontera čije će aktivnosti trajati 38 dana, dok će aktivnosti naša 2 dugoročna volontera trajati 77 dana. ESS volonteri dolaze iz različitih zemlja svijeta, tako da u Tematskom parku Arteco Pavletić možemo pronaći državljane Gruzije, Njemačke, Italije, Brazila, Portugala, Rumunjske i Azerbajdžana.

Volonteri će za vrijeme trajanja projekta pripremati jednodnevne javne manifestacije poput LEGEN(d) FEST te će uz to popravljati skulpture i zgrade Tematskog parka, a i pomagati u kuhinji na pripremi i posluživanju hrane i pića. Isto tako volonteri će sudjelovati u obrazovnim, interkulturalnim i zabavnim aktivnostima, događajima s regionalnim organizacijama, međukulturalnoj i jezičnoj razmjeni, interakciji s djecom i mladima te će tako doprinijeti i zajednici i ljudima u lokalnoj sredini.

Projekt LEGEN(d) FEST koji provodi udruga Arteco prilika je mladima iz različitih zemalja da sudjeluju u svakodnevnim aktivnostima naše organizacije što će biti izuzetno vrijedno iskustvo i za volontere Europskih snaga solidarnosti, ali i za samu organizaciju. Udruzi Arteco je cilj da mladi ESS volonteri kroz neformalno učenje stječu korisno iskustvo, vještine i sposobnosti za svoj osobni, obrazovni, društveni, građanski i profesionalni razvoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email