DATUM OBJAVE:

Uđite s Artecom u svijet robinzonskog turizma

Robinzonski turizam je jedinstven način pristup turizmu koji omogućuje otkrivanje nevjerojatnih prirodnih ljepota i bijeg od svakodnevnog života. Iako još uvijek nedovoljno razvijen u Hrvatskoj, udruga Arteco Pavletić odlučila je doprinijeti promicanju i razvoju ovog posebnog oblika turizma.

Ali što točno znači robinzonski turizam? Ovaj oblik putovanja pruža vam priliku da se uronite u netaknutu prirodu i iskusite život kakav su nekada živjeli poznati književni junaci poput Robinsona Crusoea. To nije samo avantura, već i izazov za sve one koji žele istražiti svoje granice, osnažiti svoje preživljavanje vještine i povezati se s prirodom na dubljem nivou.

Udruga Arteco Pavletić posvećena je razvoju robinzonskog turizma u Hrvatskoj. Naša misija je educirati ljude o ljepoti robinzonskog iskustva te pružiti inspirativno i autentično okruženje za sve posjetitelje. Kroz kombinaciju teorije i prakse, aktivno radimo na jačanju svijesti o robinzonskom turizmu i stvaranju inovativnih smještajnih kapaciteta.

Naši napori uključuju izgradnju tzv. “hobitskih” kućica od eco-friendly materijala i transformaciju našeg tematskog parka Pavletić u pravu oazu robinzonskog turizma. Ovaj jedinstveni projekt omogućuje nam da stvorimo zanimljivo okruženje koje privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Osim što pružamo nezaboravna iskustva gostima i posjetiteljima, naša udruga također ima edukativnu dimenziju. Organiziramo različite projekte koji uključuju mlade iz cijele Europe i pružamo im priliku da se kroz izazove robinzonskog turizma nauče važne životne vještine.

Ova društveno-poduzetnička inicijativa postala je dio naše misije nakon što smo se transformirali u prvo društveno poduzeće u Brodsko-posavskoj županiji. Naše nastojanje da razvijemo robinzonski turizam i pružimo podršku lokalnom razvoju usko je povezano s našim projektom pod nazivom “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj”.

Udruga Arteco Pavletić poziva sve zaljubljenike u prirodu, avanturiste i one koji su otvoreni za nove doživljaje da nam se pridruže u otkrivanju robinzonskog turizma u Hrvatskoj. Budite dio naše zajednice koja cijeni prirodu, preživljavanje vještine i istraživanje. Zajedno možemo stvoriti nezaboravne trenutke i podržati održivi razvoj robinzonskog turizma.

PROJEKT: Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj, UP.02.3.1.03.0159
NOSITELJ PROJEKTA: Udruga Arteco Pavletić
PARTNER PROJEKTA: Udruga Zeleni Osijek
PROJEKTNO PODRUČJE: Brodsko-posavske županija, Općina Oriovac i Općina Okučani
PROJEKTNO RAZDOBLJE: 24 mjeseca, od 28.02.2022. – 27.02.2024.


Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email