DATUM OBJAVE:

ŠESTI DAN GREENER EU-ROPE (ERASMUS+) RAZMJENE MLADIH

26.09.2022., u Malinu, pod vodstvom udruge Arteco Pavletić, održao se šesti dan GREENER EU-ROPE razmjene mladih u sklopu Erasmus+ programa, sufinanciranog od Europske unije.

Šesti dan bio je dan uključivanja lokalne zajednice u projekt. Mladi su se isprva usredotočili na pripremanje sažetka svojeg dosadašnjeg rada kako bi ga predstavili lokalnoj zajednici, a zatim su se s guštom posvetili pripremanju specijalnih zakuski za posjetitelje. U skladu s time, dan je bio obilježen i poučnim i ležernim druženjem. Sudionici su članovima lokalne zajednice skrenuli pozornost na nove načine građanskog angažmana, a zauzvrat su članovi lokalne zajednice podijelili svoja dosadašnja iskustva s radom na održivom razvoju i zaštiti okoliša, stoga možemo reći da smo jedni od drugih mnogo toga naučili. Istovremeno, ovo je bila odlična prilika da mladi Europljani upoznaju hrvatsko stanovništvo i nauče ponešto o njegovom načinu života, a lokalno stanovništvo bilo je izloženo različitim stranim jezicima, ljudima i običajima što je, vjerujemo, poslužilo kao odlično osvježenje svakodnevne rutine. Sve u svemu, dan je bilo obilježen međukulturalnom razmjenom i ugodnim druženjem uz odličnu glazbu i ukusnu hranu.

Isti dan održala se interkulturalna večer na kojoj je tim iz Portugala predstavio svoju državu.

U našoj današnjoj fotogaleriji možete iskusiti dašak živahne atmosfere koja je danas zavladala Tematskim parkom Pavletić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email