DATUM OBJAVE:

Predstavljen projekt “Klikom do kulture i umjetnosti za mlade”

(Više informacija o projektu, radionicama te prijavi ua sudjelovanje možete saznati ovdje.)

Početkom mjeseca ožujka (04.03.2021.) održano je online , putem zoom platforme, službeno predstavljanje projekta “Klikom do kulture i umjetnosti za mlade”. Nositelj ovog projekta, (Projekt je sufinanciran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske) je udruga Arteco Pavletić u Malina u partnerstvu s Udrugom mladih Feniks iz Oroslavja. Projekt je odobrilo ministarstvo Kulture i medija.

Vrijednost projekta je 447.860,00 kn i provodit će se 12 mjeseci na području Brodsko-posavske i Krapinsko-zagorske županije.

Projekt je usmjeren na razvijanje socijalnih i kreativnih vještina mladih do 25 godina kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima u cilju prevencije njihove socijalne isključenosti.

Sve aktivnosti u projektu su kulturno-umjetničkog karaktera s edukativnom komponentom.

Projekt će trajati 12 mjeseci, prvi mjesec je predviđen za uvodnu online konferenciju na kojoj će biti predstavljen projekt, pripremu internetske stranice i foruma u cilju emitiranja aktivnosti te za prvi partnerski sastanak.

Slijedi kontinuirana priprema i provedba radionica kroz 10 mjeseci provedbe različitih kulturnih i umjetničkih aktivnosti online u interaktivnom obliku.

Zadnji mjesec provedbe je za online konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta te će svi video materijali biti obrađeni za mogućnost edukacije drugih mladih te dostupni online.

Osmišljene su sljedeće kulturne i umjetničke aktivnosti:

  1. likovno kreativno izražavanje-prilika za mlade da nauče različite likovne tehnike na zanimljiv i neformalan način te mogućnost da se njima kreativno izraze. Radionice će voditi akademski kipar i pedagog s dugogodišnjim iskustvom
  2. plesna umjetnost- mladi će imati priliku naučiti plesne korake standardnih plesova, folklornog plesanja te balskih plesova uz upoznavanja kulturnog aspekta vremena u kojem su nastali i razvijali se te utjecaja plesa na društveni život.
  1. umjetnost tradicijskih zanata- upoznavanje s tradicijskom kulturom i umjetnošću kroz lončarstvo, medičarstvo i izradu tradicijskih drvenih igračaka.,
  2. kreativna umjetnost kroz održivi razvoj-usmjerena na umjetnost uz očuvanje prirode i promoviranje održivog razvoja kroz kreativno izražavanje korištenjem odbačenog drveta masline i vinove loze.,
  3. književni klub -čitanje i komentiranje odabranih književnih djela usmjerenih prema osobnom rastu i razvoju te aktivnom angažmanu u društvu,
  4. online izložbe renomiranih umjetnika te radovi sudionika pojedinih radionica unutar projekta
  5. digitalna umjetnost -upoznavanje mogućnosti koje nudi računalo i programi za kreativno stvaralaštvo. Radionice će biti teorijsko-praktične. Cilj svih radionica je da mladi uz podršku, međusobno komentiranje na forumu te konzumiranje kulturnih i umjetničkih sadržaja
    razvijaju svoje vještine, unapređuju znanja iz kulture, imaju socijalnu interakciju te se kroz umjetnost izražavaju. Na taj način će bolje kontrolirati svoje emocije, dobiti poticaj za daljnje usavršavanje stečenih vještina te će biti prevenirana potencijala socijalna isključenost.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email