DATUM OBJAVE:

Početak edukacije o informatičkoj pismenosti

Connect IT udruga za razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija iz Slavonskog Broda održat će set edukacija o informatičkoj pismenosti (MS Office, iCloud) u sklopu provedbe projekta „Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice“. Istoimena udruga je i partner na projektu uz Udrugu gluhih i nagluhih nova Gradiška i Udrugu mladih Feniks iz Oroslavlja te nositelja projekta Udruge Arteco Pavletić iz Malina.

Cilj projekta je osnažiti kapacitete prijavitelja i partnera za provedbu aktivnosti u lokalnoj zajednici usmjerenih na rješavanje problema ciljanih skupina s kojima rade te svaki od partnera ovisno o svojim snagama i kompetencijama imaju ulogu edukatora i korisnika aktivnosti.

Connect It je tehnička udruga za promicanje, razvoj i unaprjeđenje informatičkih i srodnih djelatnosti s ciljevima usmjerenim na razvoj informatike i poduzetništva, osiguravanja preduvjeta za kvalitetnu razmjenu znanja i iskustva, omogućavanja neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Udrugu je osnovalo 2015. godine 7 IT tvrtki iz Slavonskog Broda, a trenutno je u udruzi 13 tvrtki s IT stručnjacima iz područja za računalno programiranje, robotiku, grafički dizajn, 3D programiranje, upravljanje projektima, te računovodstvo i financije.

S obzirom da je učinkovita upotreba informacijsko komunikacijskih tehnologija još uvijek glavni problem, a jaz između nestručnih i stručnih IKT korisnika sve veći, upravo edukacija o informatičkoj pismenosti treba odigrati glavnu ulogu u rješavanju tog problema te stoga vrlo doprinosi jačanju kapaciteta nositelja i partnera ovog projekta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email