DATUM OBJAVE:

Početak Artecovog najnovijeg projekta: “Poslovne mogućnosti za mlade”

Udruga Arteco zajedno sa partnerskim udrugama početkom 2023. godina počela je provoditi projekt „Poslovne mogućnosti za mlade“, financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igrana na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu. Partneri na projektu su Općina Čaglin, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška te Lokalna akcijska grupa „Posavina“.

Projekt doprinosi jačanju inicijative kod mladih, njihove samozapošljivosti te konkurentnosti na tržištu rada i prevencije ulaska u NEET status. Ciljana skupina su mladi koji su nezaposleni (od 17 do 30 godina), završni razred strukovne srednje škole ili pripadaju u NEET skupinu s područja brodsko – posavske i požeško – slavonske županije. U Republici Hrvatskoj danas je mladima teško pronaći posao, a posebno je to izraženo kod mladih na ruralnim područjima te mladima sa invaliditetom. Bez osjećaja za inicijativu, adekvatne podrške te dojma da nemaju izlaza, dolaze u situaciju u kojoj pripadaju NEET skupini i problemi se nastavljaju u vidu socijalne isključenosti i financijskih poteškoća. Upravo ovim projektom želimo izbjeći navede probleme i potaknuti ciljanu skupinu da ostanu u ruralnim područjima.

Kroz projektne aktivnosti mladi s područja dviju županija biti će informirani o mogućnostima koje se nude poduzetnicima, a posebno mladim poljoprivrednicima. Po završetku projekta će 50 mladih biti informirano ii educirano o mogućnosti koje nudi društveno poduzetništvo, mogućnostima zapošljavanja, financiranja kroz PRR te važnosti marketinga u poduzetništvu. Aktivnosti koje će se provoditi tijekom projekta su radionice (ukupno 5 interaktivnih radionica), individualno savjetovanje, okrugli stol, event „Prilika za mlade“, study visit, promocija kroz društvene mreže, internetske stranice partnera i promotivne materijale. Nužna je informiranost i educiranje mladih o mogućnostima koje im se nude unutar mjera ruralnog razvoja, te podrška i info točka koju će imati u Arteco Pavletić u segmentu društvenog poduzetništva.

SADRŽAJ OVE OBJAVE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST KORISNIKA I NI POD KOJIM SE UVJETIMA NE MOŽE SMATRATI KAO ODRAZ STAJALIŠTA DAVATELJA.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email