DATUM OBJAVE:

ODRŽAN PROGRAM “MJESEC KNJIŽEVNOSTI NACIONALNIH MANJINA” S PRIPADNICIMA UKRAJINSKE I ČEŠKE NACIONALNE MANJINE

Dragi naši čitatelji i pratitelji, obavještavamo da se u Slavonskom Brodu i Malinu, između 01.06.2023. i 28.06.2023., održao program „Mjesec književnosti nacionalnih manjina“, u sklopu projekta Europske unije sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, „Umjetnost čitanja“, UP.02.1.1.15.0021, koji se odvija u partnerstvu udruge Arteco Pavletić i Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Krenuli smo naš program s fokusom na ukrajinsku literaturu, surađujući s članovima ukrajinske nacionalne manjine dok smo otkrivali umjetničku profinjenost djela Bogdana-Igora Antonyča i Kateryne Kalytko. Zatim smo drugi segment programa posvetili istraživanju češke književnosti, upuštajući se u fascinantne stilove Karela Čapeka i Petra Hruške uz sudjelovanje članova češke nacionalne manjine.

Ukrajinska i češka literatura predstavljaju važne i bogate literarne baštine koje zaslužuju širu prepoznatljivost.

Kompletan program odvijao se u ozračju prijateljstva i kulturne interakcije između ukrajinske, češke i hrvatske tradicije.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Više o projektu „Umjetnost čitanja“ možete pročitati na web stranici udruge Arteco Pavletić: https://arteco.hr/eu-projekti/umjetnost-citanja/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email