DATUM OBJAVE:

ODRŽAN DRUGI “OKRUGLI STOL” PROJEKTA „UMJETNOST ČITANJA“

Dragi naši čitatelji i pratitelji, obavještavamo vas da se prostorima naše udruge u Malinu, 02.06.2023. održao drugi “Okrugli stol” u sklopu projekta Europske unije sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, „Umjetnost čitanja“, UP.02.1.1.15.0021, koji se odvija u partnerstvu udruge Arteco Pavletić i Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Na okruglom stolu su kao govornici sudjelovali gđa. Sandra Hruban Bartolović, gđa. Irena Vukas Cufalar te g. Ivan Tomasić.

Tema okruglog stola bila je “Važnost čitanja za društvenu integraciju osoba s invaliditetom”. Ovaj okrugli stol bio je prilika za razmjenu ideja i iskustava, te za pružanje dubljeg uvida u potencijal književnosti kao moćnog alata za uključivanje. Tijekom događaja, stručnjaci, sudionici programa i članovi naše zajednice raspravljali su o tome kako čitanje može biti most za povezivanje osoba s invaliditetom s ostatkom društva. Pritom su se dotaknuli i pristupačnosti literarnog sadržaja, izazovima s kojima se suočavaju, te mogućim rješenjima koja bi omogućila svima jednaku pristupačnost doživljaju radosne i obogaćujuće čitateljske avanture.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Više o projektu „Umjetnost čitanja“ možete pročitati na web stranici udruge Arteco Pavletić: https://arteco.hr/eu-projekti/umjetnost-citanja/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email