DATUM OBJAVE:

Održan Land art festival u Malinu

U nedjelju (22. svibnja 2022.) u Land art parku Arteco Pavletić u Malinu (općina Oriovac), u popodnevnim satima, održan je prvi Hrvatski Land art festival.

Festival se održao u predivnom okruženju sad već poznatog land art parka koji održava petero braće Pavletić iz udruge Arteco Pavletić uz pomoć volontera iz cijelog svijeta. Volonteri iz stranih zemalja su u nedjelju volontirali parku kako bi pomogli domaćinima oko provedbe festivala.

Festival je zamišljen kao multidisciplinarni interaktivni doživljaj koji je posjetiteljima pružio priliku da i sami nauče izrađivati skulpture od prirodnih materijala (pijesak, slama, vinova loza, drvo, piljevina …) te da sudjeluju u izradi izložaka.

Osmišljen je i poseban program za djecu (izrada utvrda od pijeska i face painting). Za zabavu i glazbeni ugođaj će se pobrinuo sastav Poko Loko i Dominik Blaževac.

Aktivnost ove udruge promiće umjetničko izražavanje kroz ekološki prihvatljive materijale te iznalaženje načina kako bi se što širi krug zainteresiranih uključio u umjetničke aktivnosti. To je prepoznato od strane agencija i tijela koja dodijeljuju sredstav iz EU fondova pa je tako ova udruga, kroz veliki broj odobrenih projekata, postala jedan od najuspješnijih primjera civilnog djelovanja u svojoj sredini.

Veliki broj posjetitelja je prepoznao ovaj jedinstveni događaj i aktivno sudjelovao u događanjima na festivalu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email