Naš tim

Upoznajte naš tim i saznajte tko stoji iza naših uspjeha

Zoran Pavletić

EU PROJECT MANAGER

Certifikat za upravljanje projektima EU fondova Poslovnog učilišta Experta te trenutno pohađa tečajeve računovodstva

Zoran Pavletić osnivač je i predsjednik Udruge Arteco Pavletić. Kao umjetnik i poduzetnik, promatrajući ruralna područja Brodsko-posavske županije u Hrvatskoj, umjesto ruralne praznine, vidio je prazno platno spremno da se ispuni uzbudljivim projektima i živopisnim ljudima iz cijeloga svijeta. Njegova spoznaja tog potencijala i odluka da oživi ono što je vidio u svojim mislima doveli su do osnivanja naše udruge. Njegova stalna težnja za daljnjom svjetskom suradnjom i usavršavanjem dovela je do toga da Udrugu Arteco Pavletić pretvori u višestruku i proaktivnu organizaciju kakva ona sada jest. Odgovoran je za svakodnevno funkcioniranje udruge, suradnju s partnerima te planiranje, organizaciju i provedbu projekata. Autor je i skulptura Tematskog parka Pavletić te je pionir u Hrvatskoj koncepta izrade skulptura od ekološki prihvatljivih materijala poput piljevine i vinove loze. Kao takav, on je umjetnički voditelj udruge, zbog čega su njegove ideje pokretač umjetničkog rasta i usmjeravanja udruge. Želeći podijeliti svoje znanje i iskustvo nastoji podržati mlade društvene poduzetnike i mlade umjetnike amatere iz pridruženih ruralnih sredina, kao i potaknuti sudionike naših projekata da smognu hrabrosti da i sami prihvate izazov takvih projekata i transformiraju se u brižne i produktivni vođe vlastitih zajednica. Imajući uvijek osjećaj solidarnosti s drugačijima ili obespravljenima i ne želeći nikoga izostaviti iz procesa izgradnje i uživanja blagostanja, pobrinuo se da u naše projekte uključimo različite marginalizirane skupine. Kao izvor vizije budućeg razvoja udruge, njegovo strastveno zagovaranje koncepta društvenog poduzetništva dovelo je do transformacije Arteca u prvo društveno poduzeće u Brodsko-posavskoj županiji u Hrvatskoj.

Igor Spetić-Speja

Programski voditelj kluba mladih

Dugoročna, kvalitetna i sveobuhvatna edukacija u području rada s mladima

Igor Spetič Speja, poznatiji kao Speja, je trener s impresivnih 40 godina iskustva u radu s mladima. Rođen u Splitu, Speja je stekao reputaciju kao inovator u području neformalnih pedagoških alata. Kroz godine, završio je niz edukacija poput TOT, Power of NFE i TIC. Njegove vještine su: inovator u području neformalnih pedagoških alata, voditelj, mentor, krizni menadžer, koordinator u uključivanju mladih u aktivno građanstvo, motivator, kreator promjena, razvijač pedagoških neformalnih alata za integraciju u formalni sektor, voditelj kluba mladih, koordinator radionica mentalnog zdravlja, koordinator sinergijskih aktivnosti, podrška mladima u projektnim aktivnostima.

Ljiljana Semkiv

EU PROJECT MANAGER

Certifikat za upravljanje projektima EU fondova Poslovnog učilišta Experta te trenutno pohađa tečajeve računovodstva

Ljiljana Semkiv je predana, dugogodišnja članica Udruge Arteco Pavletić. Primarni fokus joj je priprema i provedba nacionalnih i EU projekata, od početnih faza planiranja i pisanja projektnih programa i prijava do njihove realizacije i naknadne izrade izvješća o postignutom. Ona osigurava da naši projekti pokrivaju široku lepezu društvenih i obrazovnih tema i ciljeva kako bismo mogli doprinijeti što većem broju područja ljudskog života. Osim postavljanja temelja za mnoge naše projekte, ona također uživa svjedočiti njihovoj provedbi i osobno im pridonositi sudjelovanjem u raznim kreativnim i edukativnim radionicama koje održavamo. Uostalom, ona je profesionalna kuharica i već 10 godina podučava kuhanju djecu i mlade kao trenerica kuhanja u osnovnim i srednjim školama. Zato tijekom naših ESC projekata ona drži tečajeve kuhanja našim volonterima. Osim toga, uz njezino dugogodišnje iskustvo u radu s mladima i ljudima općenito, mi, kao i sudionici naših projekata, uvijek se možemo osloniti na njezino strpljenje i suosjećanje kada nam zatrebaju ohrabrenje i hrabrost. Ukratko, ona se brine da nikada ne izgubimo iz vida veliku sliku i prave razloge zašto naša udruga postoji.

Zdravko Pavletić

Koordinator EU projekata i youthworker

TOSCA tečaj obuke i podrške za Europske snage solidarnosti

Zdravko Pavletić jedan je od osnivača Udruge Arteco Pavletić. Fokusiran je na koordinaciju projekata Erasmus+ i European Solidarity Corps. Njegova topla i smirena osobnost čini ga sigurnom rukom koja vodi provedbu naših projekata i osigurava da povezane svakodnevne operacije teku kao sat. Kao djelatnik s mladima brine se za zadovoljenje potreba naših volontera i sudionika razmjene mladih te je također izravno uključen u organizaciju raznih edukativnih i praktičnih radionica kao i javnih događanja i manifestacija koje su dio naših projekata. Svojim izvrsnim poznavanjem engleskog i njemačkog jezika olakšava komunikaciju između sudionika naših projekata i ostalih djelatnika udruge. Sa željom da svoje vještine i znanja proširi praktičnim iskustvom, sudjelovao je na TOSCA volonterskom treningu i tečaju podrške na Cipru, s ciljem da nauči kako ojačati i unaprijediti organizacijske kapacitete naše udruge kako bi osigurali kvalitetu i učinkovitost naših projekata. .

Zdenko Pavletić

Koordinator tematskog parka i youthworker

Opsežno neformalno obrazovanje u radu s mladima i kulinarstvu

Zdenko Pavletić jedan je od osnivača udruge Arteco Pavletić. Osim pružanja pomoći u logistici naših projekata, uvijek se brine da doda svoj umjetnički štih skulpturama i cjelokupnom izgledu i dojmu tematskog parka Pavletić. Ali, njegova prava domena je kuhinja! Kao veliki zaljubljenik u gastronomiju s bogatim iskustvom u kuhanju, uvijek se brine da njegova jela budu prožeta svježinom i raznolikošću namirnica koje sam uzgaja uz pomoć naših volontera. Slobodno se može reći da je pripremanje ukusnih gozbi ono za što je bio blagoslovljen. On je naš srdačni majstor kuhinje koji svakoga rado primi u svoje kulinarsko kraljevstvo da nešto prezalogaji dok ispriča koju priču o povijesti, kulturi i kraju. Uvijek se pobrine da svakog našeg djelatnika i sudionika razveseli nekom šalom i zanimljivošću, a svoje veliko znanje rado dijeli sa svim našim gostujućim mladima koji pokazuju sklonost ka učenju. Stoga je za sve koji se žele dobro nasmijati i naučiti nešto, njegova kuhinja pravo mjesto.

Marinko Pavletić

Koordinator tematskog parka i youthworker

Opsežno neformalno obrazovanje o radu s mladima te izgradnji i održavanju nekretnina

Marinko Pavletić jedan je od osnivača kao i dopredsjednik Udruge Arteco Pavletić. Bavi se izgradnjom, uređenjem i održavanjem Tematskog parka Pavletić. Osim toga, redovito pomaže u organizaciji, koordinaciji i provedbi naših projekata. Njegovo izvrsno poznavanje engleskog jezika kao i sposobnost brzog snalaženja u drugim jezicima osiguravaju njegov veliki doprinos našoj suradnji sa sudionicima naših projekata u ispunjavanju svakodnevnih zadataka i cjelokupnom nesmetanom funkcioniranju naših projekata. Drugim riječima, aktivno sudjeluje u svim aktivnostima udruge u koje unosi vlastiti umjetnički štih, svojim društvenim šarmom pokreće djelatnike i sudionike te je netko na koga se udruga uvijek može osloniti u pružanju inovativnih rješenja za logističke izazove.